2012 m. Lietuvos čempionato naujienos

 

2012.03.02-04 dienomis Kaune,VDU sporto komplekse, vyko 82-asis Lietuvos Respublikos stalo teniso čempionatas. Jame  dalyvavo pajėgiausi Lietuvos, mūsų miesto I.Navickas, M.Skučas, U.Baskutytė, V.Venckutė, M.Kavaliūnaitė, G.Pečkytė, M.Slavickaitė, J.Rudzinskaitė ir STA “Topsas” sportininkai: Medardas Stankevičius, Viktoras Stankevičius, Edvinas Zajankauskas, Paulius Kaselis, Denisas Stankevičius.

Pasibaigus pogrupio varžyboms išaiškėjo  pirmo finalo dalyviai, kurie kovojo dėl čempiono vardo. Į pirmą finalą pateko kauniečiai Ignas Navickas, Matas Skučas, V.Venckutė, U.Baskutytė, Paulius Kaselis, Denisas Stankevičius. Dėja nepasisekė patekti į pirmą finalą, kur buvo žaidžiama dėl 1 – 16 vietų, Edvinui Zajankauskui, Medardui Stankevičiui ir Viktorui Stankevičiui. Finaliniame etape Paulius Kaselis  pirmam rate 0-4 pralaimėjo daugkartiniam Lietuvos čempionui G.Juchnos (Vilnius). Kiti kauniečiai I.Navickas, M.Skučas ir D.Stankevičius įveikė savo varžovus ir pateko į aštuntuką.  Antrą varžybų dieną, dėl patekimo į pusfinalį, D.Stankevičius sunkioje kovoje 4-3 įveikė mažeikietį  M.Bučį, I.Navickas  0-4. pralaimėjo A.Udrai (Klaipėda) , M.Skučas 2-4 nusileido A.Skirgailai  (Vilnius).

Dėl patekimo į finalą D.Stankevičius žaidė su A.Udra, bet  fortūna nebuvo palanki mūsų asociacijos sportininkui ir jis nusileido klaipėdiečiui 1-4. Kitame pusfinalyje A.Skirgaila 4-2 nugalėjo T.Mikutį (Šilalės r.) ir  dėl Lietuvos čempiono vardo A.Skirgaila susitiko su A.Udra.

Finale klaipėdietis A.Udra buvo  pajėgesnis už vilnietį A.Skirgaila, įveikdamas jį 4:1 (11:8, 11:4, 11:4, 6:11, 11:7) ir pirmą kartą tapo Lietuvos čempionu. A.Skirgaila buvo antras. Trečia vieta džiaugėsi Denisas Stankevičius (Kaunas) ir Tomas Mikutis (Šilalės r.). Moterų Lietuvos stalo teniso čempione tapo panevėžietė Ieva Venslavičiūtė. Ji finale, įtemptoje kovoje, 4:3 (4:11, 6:11, 11:1, 9:11, 11:9, 11:4, 11:9) įveikė vilnietę Eglę Stuckytę. Trečią vietą iškovojo  praėjusių metų čempionė Ieva Jucevičiūtė (Vilnius) ir Eglė Orlovaitė (Vilnius).

Moterų dvejetų finale I.Venslavičiūtė ir Auksė Gecevičiūtė (Vilnius) 3:1 (11:9, 11:7, 4:11, 13:11) įveikė vilniečių duetą E.Stuckytę ir I.Jucevičiūtę. Trečias vietas dalinosi kaunietės Vitalija Venckutė ir Ugnė Baskutytė bei vilnietės Aistė Macaitė ir Aušra Stirbytė.

Vyrų dvejetų  čempionų vardus iškovojo Vytautas Ribakas (Vilkaviškis) ir Kęstutis Žeimys (Kybartai). Jie finale rezultatu 3:2 (4:11, 12:10, 8:11, 11:8, 11:6) nugalėjo vilniečius Algirdą Skirgailą ir Darių Banį. Treti -  Arnoldas Domeika (Mažeikiai) ir Marius Bučys (Mažeikiai) bei Valdas Martinkus (Panevėžys) ir Tomas Mikutis (Šilalės r.).

Mišrių dvejetų čempionais tapo Matas Skučas (Kaunas) ir Ieva Venslavičiūtė (Panevėžys). Finale rezultatu 3:1 (11:9, 11:9, 7:11, 11:9) įveikė E.Stuckytę ir Arnoldą Domeiką (Mažeikiai). Trečia vieta  dalinosi T.Mikutis ir A.Stirbytė bei K.Žeimys ir V.Venckutė.

Sveikiname  nugalėtojus ir prizininkus.

Grįžti